Contact

06-29160449
Bel mij terug

DISC-trainingen

Waar staat DISC voor?

DISC staat voor de vier gedragsstijlen Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus.

Een profiel wordt verkregen door het invullen van twee verschillende vragenlijsten, elk met hun eigen invalshoek. Hieruit volgt een profielschets wat zichtbaar maakt wat je sterke kanten zijn, waar je persoonlijke behoeften en drijfveren liggen. Door deze in een bepaalde context te zetten krijg je snel in beeld in hoeverre deze sterke kanten voldoende aanwezig zijn en goed worden benut. Aan de andere kant ook als ze vrijwel ontbreken of teveel worden benadrukt, waardoor minder effectiviteit ontstaat in bijvoorbeeld de samenwerking of relatie.

Gebruik wordt gemaakt van Persolog® DISC.

Wanneer in te zetten?

Het is geen typologie maar een benadering van het beschrijven van gedrag in een context. Dat geeft ruimte voor verandering en aanpassing bij ineffectief gedrag door:

  1. bewustwording

  2. kritische zelfreflectie

  3. het ontwikkelen van een concreet actieplan

Het is dus niet alleen geschikt als analyse instrument, maar vooral ook zeer geschikt als een leermiddel voor de persoonlijke ontwikkeling.

Wat en voor wie?

De uitkomst geeft je tal van praktische tips over onder andere tijd- en zelfmanagement, leidinggeven aan medewerkers, kinderopvoeding, communicatie met klanten voor jou als individu of voor 1-op-1-relaties.

In groepsprocessen wordt, door het toepassen van DISC, een gemeenschappelijke taal voor menselijk gedrag geïntroduceerd die begrijpelijk is en eenvoudig toepasbaar. Het onderling begrip neemt toe en de communicatie kan daardoor sterk worden verbeterd. Men begrijpt elkaar beter, conflicten worden zo voorkomen of sneller opgelost.

Praktische informatie

Ik ben gecertificeerd Persolog® DISC-trainer. Voor individuen, 1-op-1-relaties en teams zijn diverse mogelijkheden geheel afgestemd op de vraag.

Voor meer informatie om DISC in te zetten kun je het contactformulier invullen.